КВИТКИ У ЛІТО ЛЬВІВ:

Шарм Ель Шейх курорт у Єгипті

шарм ель шейх квитки у літо львів

Шарм ель Шейх — один з найвідоміших курортів Єгипту. Цілий рік на курорті Шарм ель Шейх панує ідеальна атмосфера — блакитне море, золоті пляжі і теплий клімат дозволяють з комфортом відпочивати навіть взимку.
Регіон славиться красивими кораловими рифами, які виглядають як великі підводні сади. Свій персональний кораловий риф мають практично всі готелі преміум класу. Це означає що Шарм-ель-шейх — ідеальне місце відпочинку не тільки для любителів позасмагати під теплим сонцем Єгипту, але і для цінителів водних пригод. Дайвінг, снорклінг і інші види водних розваг доступні всім бажаючим.

Історія Шарм ель Шейх

Як і інші курорти Єгипту Шарм-ель-Шейх має багату історію. Перші згадки про невеличке село, яким колись був курорт, відносяться до 18-го століття. Кілька століть тому місцеві жителі займалися торгівлею. В середині 20-го століття колись маленьке поселення перетворилося на величезний курортний комплекс, який до сих пір приваблює мільйони туристів з усього світу.

Клімат Шарм ель Шейх

Тут панує тропічний клімат. Навіть в зимові місяці температура в Шарм-ель-Шейху не опускається нижче + 15 градусів. Вода залишається теплою завжди, навіть взимку вона зберігає температуру не нижче 20 градусів. Саме тому Шарм ель Шейх вважається одним з найбільш відвідуваних курортів не тільки в розпал літнього сезону, а й в будь-яку іншу пору року.

Більш детально про погоду у Єгипті, та на інших популярних курортах світу. Надзвичайно зручно, з розбивкою по місяцях та порадами можна подивитися у спеціально розробленого нашим туристичним агенством, телеграм бота. Просто перейдіть за посиланням і користуйтесь цим зручним інструментом  https://t.me/info_meteo_bot

Шарм-ель-Шейх в Єгипті — що подивитися?

Шарм ель Шейх приємно здивує і шанувальників екскурсійних турів. Мальовничі краєвиди на Синайські гори, пустельна місцевість підійдуть для піших турів. Якщо ж вас цікавить історія, то курорт Шарм-ель-Шейх — прекрасно підійде і вам.
З цим дивним місцем пов’язано безліч біблійних історій. Чотири тисячі років тому поблизу від Синайських гір Мойсей отримав скрижалі із заповідями. Туристи відзначають, що тут досі витає дух старовини і без праці можна уявити собі події далекого минулого.
В даний час тут знаходиться цілий комплекс найдавніших монастирів. При бажанні можна не тільки насолодитися відпочинком на єгипетських пляжах, а й відвідати заодно Йорданію і Ізраїль. Однак подібні екскурсії зазвичай припускають авіапереліт, тому можуть обійтися дорожче звичайних.

Курортний комплекс славиться не тільки відмінними готелями, блакитними пляжами і теплим морем, але і багатою історією. Гості Шарм-ель-Шейха зможуть відвідати:

Рас-Мохаммед Єгипет
  1. Музей Тутанхамона. Тут зібрані найбільші пам’ятники єгипетської культури, які були знайдені в легендарній гробниці Тутанхамона. Найпопулярнішими експонатами музею вважаються саркофаг єгипетського фараона і його похоронна маска.
  2. «Рас-Мохаммед» — відомий підводний заповідник, який по праву вважається одним з наймальовничіших місць Червоного моря. У заповіднику створені ідеальні умови для дайвінгу.
  3. Музей папірусу. Гості музею зможуть побачити, як тисячі років тому створювався папірус — один із символів давньоєгипетської культури.
  4. Коптська церква. Хоча православний храм був побудований не так давно, він вже встиг стати місцевою визначною пам’яткою. Туристи з’їжджаються сюди, щоб побачити хитромудрі розписи на стінах комплексу.
    Це далеко не повний список цікавих місць, якими рясніє Шарм ель Шейх. Курорт вражає розвиненою інфраструктурою, серед якої особливо примітний ТРЦ «Голлівуд». У торговому центрі знаходяться ресторани, крамниці сувенірів, магазини і навіть кінотеатр. Особливою любов’ю туристів користується «Парк Юрського періоду».

Пляжі Шарм Ель Шейх

Шарм-ель-Шейх вважається перлиною Єгипту за безкраї золоті пляжі. Кожен пляж унікальний. Якщо на власні пляжі готелів привезений звичний бувалому туристові жовтий дрібний пісок, то в бухті Набк пляж покритий шаром загиблих коралів. Хоча вхід в воду з пляжу неможливий і для цього передбачений спеціальний понтон, вид на кораловий риф відкривається просто незабутній. У деяких регіонах коралові рифи примикають прямо до пляжу, понтони тут дуже короткі — глибина починається відразу після рифового бар’єру.

Квитки у Літо. Шарм Ель Шейх
Ірина та Олександр у Шарм ель Шейх. Позаду пантон

В регіоні Шарм-ель-Шейх знаходяться і натуральні піщані пляжі, звичні більшості туристів. Різноманітність пляжних видів відкриває великий вибір для гостей Шарм ель Шейх.
Ще однією перевагою пляжів курорту вважається чистота. Місцевий уряд уважно ставиться до збереження природи Червоного моря, тому розчищення коралових рифів суворо заборонено. Даний нюанс потрібно врахувати під час подорожі. Втім, це означає, що гості курорту зможуть насолодитися первозданним виглядом на коралові сади Шарм-ель-Шейх.

Розваги у Шарм-ель-Шейх

В Єгипті Шарм ель Шейх вважається одним з найпрестижніших і найкращих курортів країни, тому вибір розваг приємно здивує навіть бувалих мандрівників. Інфраструктура розвинена на вищому рівні. В регіоні можна знайти безліч ресторанів, нічних клубів і торговельних центрів.
Із заходом сонця запалюються вогні Наама Бей, негласної столиці комплексу. Також багато приємних сюрпризів і всі види розваг можна знайти в торгово-розважальному центрі Сохо-Сквер, який знаходиться поруч з готелем під назвою Savoy.

наама бей шарм ель шейх

Шарм ель Шейх рясніє комфортабельними зоряними готелями вищої категорії. Мандрівники зможуть прогулятися по пальмовою садам, насолодитися кращими блюдами зі свіжих морепродуктів і знайдуть для себе величезну кількість всіляких розваг. Крім ресторанів, клубів, водних розваг можна записатися на екскурсію найцікавішими місцями курорту.

Регіони Шарм-ель-Шейх в Єгипті

Поруч з блакитним узбережжям Шарм-ель-Шейх розташовано більше 200 готелів різних цінових категорій. Практично кожен готель оснащений власним басейном і має зручний вихід на персональний пляж. Шарм-ель-Шейх — цілий комплекс з туристичних міст і селищ, кожен з яких має свої особливості. Найпопулярнішими вважаються:

  1. Таба — маленький, але дуже мальовниче містечко, розташований в Акабській затоці. Вузька затока дозволяє в ясну погоду побачити берега Йорданії. Готелів тут небагато, але практично всі вони мають велику територію і знаходяться недалеко один від одного. Таба славиться високоякісним сервісом, адже тут функціонують готелі високого класу. Це ідеальне місце для відправки на екскурсію по Ізраїлю, також можна відвідати древнє йорданське місто Петра.
  2. Дахаб — розташований в 100 км від комплексу Шарм-ель-Шейх. Курорт має давню історію — раніше тут було село бедуїнів. Протягом декількох десятиліть Дахаб розрісся до розмірів великого міста і має прекрасно розвинену інфраструктуру. Традиційно цей комплекс можна розділити на дві частини. Якщо звернути до моря, то праворуч можна побачити красиву лагуну, яка славиться як краще місце для кайтсерфінгу і віндсерфінгу. Саме тут знаходиться велика кількість готелів преміум класу. Зліва — ідеальне місце для любителів дайвінгу. Найцікавішими місцями для дайверів можуть стати Каньйон і Блакитна діра, які перебувають у самого берега.
  3. Нувейба — прекрасне місце для любителів спокійного відпочинку. Курортне селище вважається самим тихим і компактним у порівнянні з іншими регіонами Шарм-ель-Шейх. Це місце традиційно відзначається дайверами.
єгипет шарм ель шейх

Корисні нюанси

Шарм ель Шейх — один з найвигідніших курортів, якщо говорити про зимовий відпочинок. Але варто обирати готелі у безвітряних бухтах. Наша турфірма вам у цьому допоможе. Залиште заявку на підбір туру
Шарм-ель-Шейх — популярне місце серед туристів з усього світу, тому тут не існує мовного бар’єру. Всі співробітники готелів і місцевих закладів прекрасно володіють англійською мовою, деякі непогано говорять по-російськи, по-німецьки і по-французьки.
Один з найпопулярніших видів місцевого транспорту — маршрутні таксі, але деякі готелі мають власний транспорт. Однак, перш ніж замовляти трансфер потрібно дізнатися про вартість поїздки. Тут передбачений прокат авто і скутерів. Дороги в отличном состоянии, а ціни на бензин не «кусаються».
Багато пляжів покриті коралами, тому перед поїздкою потрібно уточнити тип пляжу. Для комфортного пересування по коралових пляжах варто обзавестися спеціальним взуттям. Якщо в тур в Шарм-ель-Шейх ви плануєте їхати з дітьми, можна підібрати готель з піщаним пляжем. Залиште заявку на підбір туру

І найважливіший нюанс. Якщо ви хочете побачити максимально багато памяток старовини(гробниці, древні міста) і дешево заплатити за екскурсії — Вам краще їхати у Хургаду . В Каїр, на піраміди їхати однаково. Якщо Вас більше цікавлять корали і підводний світ а також вечірні розваги — Вам ідеально підходить Шарм- Ель — Шейх.

Вам также может понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

 
x
 
x
 Telegram
x
Свірідов Олександр
Технічні питання
Стецька Ірина
Директор
Бот консультант
Інформаційний Бот
 
x
 Viber
x
Стецька Ірина
Директор
Бот консультант
Бронювання відпустки
 Facebook
x
Стецька Ірина
Експерт в подорожах
Свірідов Олександр
Подорожувальник
 
x
 
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!