КВИТКИ У ЛІТО ЛЬВІВ:

Курорт Кемер у Туреччині, готелі, пляжі

КУРОРТ КЕМЕР

Кемер — одне з найкрасивіших місць в Туреччині і всесвітньо популярний курорт. Кемер — курорт в Туреччині, який можна назвати рекордсменом за кількістю готелів. У Кемері розташовано 574 комфортабельних готелів, відпочити в яких може кожен бажаючий. Курорт Кемер — це в першу чергу смарагдові гори, вкриті сосновими лісами, блакитна морська гладь, галькові і піщані пляжі.
Курорт Кемер у Туреччині знаходиться в провінції великого міста Аталом на красивому середземноморському узбережжі. Найближчий аеропорт знаходиться на відстані в 57 км від Кемера

Курорт Кемер у Туреччині: опис

Курорт Кемер у Туреччині — це мальовничі рівнини, оточені горами Таурус з одного боку і морем з іншого. На рівнинах розташовані курорти. В даний час Кемер вважається виключно туристичним регіоном.
Довжина берегової лінії — всього 60 км, пляжі мають протяжність в 30 км. Пляжі Кемера найчастіше складаються з дрібної гальки, проте багато готелів привозять для своїх пляжів пісок. Якщо ви збираєтеся відпочити на курорті Кемер з дітьми, то краще заздалегідь дізнатися про організацію входу в воду.

Вода кришталево чиста, тому курорт Кемер надзвичайно люблять цінителі дайвінгу та снорклінгу. Тут розташовуються фешенебельні готелі, що мають 5 зірок. Також є готелі з 4 і 3 зірками. Практично всі готелі пропонують мандрівникам популярну систему «Все включено». Хостелів в Кемері немає, але для любителів відпочинку на природі передбачені кемпінги, де можна розташувати свій намет. Для любителів усамітненого відпочинку існує можливість орендувати віллу або шикарні апартаменти.

гарячі тури зі Львова до туреччини
гарячі тури зі Львова до туреччини

Курорт Кемер. Туреччина: переваги

  • Прийнятні ціни. Згідно зі статистикою, на курорті Кемер у Туреччині можна знайти найдешевші готелі з 5 або 4 зірками.
  • Величезний вибір готелів. Кемер може запропонувати мандрівникам широкий вибір місць для відпочинку — готелі з 3, 4, 5 зірками, гостьові будинки. Гості курорту Кемер у Туреччині зможуть вибрати ідеальну зону відпочинку і насолодитися туром в цей дивовижний край.
  • Дивовижної краси ландшафт. Природні види курорту Кемер у Туреччині просто вражають: з одного боку мандрівники зможуть побачити красиву гірську гряду, а з іншого — неосяжне море. Гори Кемера покриті численними деревами та чагарниками, зеленіють на тлі блакитного неба.
  • Місцеві добре говорять по-російськи. Кемер у Туреччині — досить популярний курорт серед жителів Росії і країн СНД, тому місцеві жителі непогано говорять по-російськи. Тут можна звернутися російською мовою до торговців, таксистам, співробітникам готелів і вас точно зрозуміють.

Істория Кемера

Це гарне місце безумовно сподобається любителям історії, адже на курорті Кемер у Туреччині багате минуле. Курорт Кемер у Туреччині колись був древнім поселенням під назвою Ідірос. В епоху Османської імперії тут розташовувалася маленьке село, але через постійні повені нормально розвиватися регіон не міг. Цю проблему турецька влада вирішили на початку 20-го століття, коли побудували систему бетонних огорож.
На початку 80-х років Кемер з маленького поселення перетворився в один з найбільших туристичних міст. Однак місцевих жителів тут не так багато. Ситуація змінюється в туристичний сезон, коли в Кемер приїжджають туристи.

Лікійські гробниці. І менеджер Ірина з Квитки у Літо
Лікійські гробниці. І менеджер Ірина з Квитки у Літо

Курорт Кемер у Туреччині: що подивитися?

На курорті Кемер у Туреччині розташовано безліч курортних зон, кожна з яких має свої переваги.

Бельдібі

Бельдібі вважається найбільшою курортного зоною — лінія пляжу розтягується на 7 км. Пляжі в основному складаються з гальки, проте можна вибрати готель першої лінії, який завозить на територію власного пляжу пісок. Тут Популярні піші прогулянки по ароматним хвойним лісам та гаях цитрусових.

 Ірина кВИТКИ У лІТО і Краєвиди Белдібі
Менеджер Ірина і Краєвиди Белдібі

Гейнюк

Протяжність цієї курортної зони досягає більше 5 км. Пляжі очищені від великих каменів. Тут всього кілька десятків пляжів, велика частина яких розташована на першій лінії. З-поміж цікавинок Дінопарк, в якому зібрані незвичайні скульптури динозаврів. Але головною визначною пам’яткою є широкий каньйон, який абсолютно безкоштовно може відвідати будь-який бажаючий. У цій місцевості багато затишних бухт, відпочинок в яких сподобається кожному.

Кемер

Кемер — це і столиця турецького курорту, і найбільше місто регіону. З південного боку міста розташовується гавань для яхт. З півночі простяглася широка лінія берега, поруч з якою розташовані великі готелі. Пляжі курорту також покриті великою галькою.

Кемер, Туреччина
Кемер, Туреччина

Основною перевагою курорту Кемер є інфраструктура — туристи зможуть відвідати місцеві магазини, ресторани, торгові центри. Серед визначних пам’яток курортний зони мечеті, мисливський будиночок турецьких сельжуков.

Чамюва і Кириш

Справжньою перлиною цієї курортної зони є аквапарк. Тут знаходяться кращі пляжі на курорті Кемер, протяжність берегової лінії — 5 км. Зона вважається елітним місцем для відпочинку, тому більшість готелів можуть похвалитися чудовим сервісом і хорошими умовами для туристів. Інфраструктура розвинена: можна знайти кілька хороших ресторанів, сувенірних крамниць і магазинів. У ресторанах Чамюва будь-який бажаючий зможе скуштувати мазе з тільки що виловленої риби і свіжих морепродуктів.

Текірова

Кемер, Ірина Квитки у Літо
Менеджер Ірина. Дикі бухти в регіоні кемер

Перед нами невелике село, розташоване на півдні курорту. До села примикає широкий пляж довжиною в 3,5 км. Уздовж пляжу з дрібною галькою знаходяться готелі. Текірова може похвалитися мальовничими дикими пляжами, а також руїнами стародавнього міста під назвою Фаселіс.

Чірали

Чірали можна назвати унікальною зоною відпочинку на курорті Кемер. Хоча інфраструктура розвинена не так сильно, як в інших частинах регіону, Чірали має свої плюси. В першу чергу, тут знаходиться безліч цікавих пам’яток — на півночі височіє гора під назвою Химера, також мандрівники можуть відвідати руїни стародавнього міста Олімпус.

Клімат на курорті Кемер у Туреччині

гарячі тури зі Львова до туреччини
гарячі тури зі Львова до туреччини

Туристичний сезон на курорті Кемер починається з квітня і завершується в листопаді. Під час сезону вода прогрівається до 22 грудусів. Взимку тут майже немає людей, однак і в холодну пору року курорт відвідують альпіністи. У Кемері дуже вологий клімат, вологість становить 60-65%. Якщо вам не до душі надто жаркий клімат, то рекомендуємо зазирнути в Кемер восени. Більш детально про клімат у Кемері та на інших курортах по місяцях дивіться тут @info_meteo_bot

Пам’ятки курорту Кемер у Туреччині

Аквапарк DolusuPark

Аквапарк відомий як один з найбільш екстремальних в країні і це правда. Тут знаходиться кілька крутих гірок, сама «адреналіновий» з яких носить назву «Трамплін».

Аквапарк DolusuPark  в Кемері
Аквапарк DolusuPark в Кемері

Химера

Мальовнича гора, названа по імені стародавнього чудовиська. Чому гора носить таку назву? З отворів на поверхні гори вибивається палаючий газ. Горіння газу триває протягом 2,5 тисячі років, якщо судити за стародавніми джерелами.

Гора Химера

З цим дивним місцем пов’язана легенда Стародавньої Греції. Тут колись був побудований древній храм Гефеста, бога ковальської справи. Стародавні греки вірили, що під горою прихована кузня великого бога. В даний час можна подивитися на розкопки стародавньої споруди.

Лікійский Олімп

Інша гора, пов’язана з давньогрецькими міфами. Туристи можуть купити квитки, щоб зустріти світанок або захід на самій вершині.

Руїни Фаселіса

Місто було побудоване в давнину і вважався однією з найбільших торгових точок тієї епохи. Перлиною стародавнього міста був храм Афіни, де зберігалася зброя прославленого Ахілла. Але час зробив свою справу і тепер від міста мало що залишилося. Однак руїни стали одним з найбільш часто відвідуваних місць на курорті Кемер у Туреччині.

гарячі тури зі Львова до туреччини
гарячі тури зі Львова до туреччини

Руїни Олімпуса

Руїни ще одного стародавнього міста античної епохи. Свого часу місто часто атакували пірати, пізніше лиходії і зовсім захопили його. Олімпус став піратським містом. Потім місто було частиною Римської, а потім і Візантійської імперій. На руїнах на курорті Кемер прекрасно збереглися ворота храму, парочка будинків і саркофаги. Це містечко не залишить байдужим нікого, адже ви в прямому сенсі зможете доторкнутися до історії.

Вам также может понравиться...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

 
x
 
x
 Telegram
x
Свірідов Олександр
Технічні питання
Стецька Ірина
Директор
Бот консультант
Інформаційний Бот
 
x
 Viber
x
Стецька Ірина
Директор
Бот консультант
Бронювання відпустки
 Facebook
x
Стецька Ірина
Експерт в подорожах
Свірідов Олександр
Подорожувальник
 
x
 
x
 
x
 Contact us
x
Submit
Email is incorrect
Thank you for your message!